Dressyr
24 november 2015 11:47

U25 får eget RM i dressyr

Nästa år får U25-ryttarna ett eget Riksmästerskap i dressyr och dessutom ska ett första EM avgöras. ”Det kommer att göra ryttarna mer rustade för att ge sig i kast med seniorerna på allvar” säger förbundskapten Bo Jenå om det nya mästerskapet.

U25 får eget RM i dressyr
Ida Kristoffersson här med Rolex TP och Tove Melin är två av de ryttare som ingår i Leksands Knäckebröds Team U25 dressyr 2015. Tove är U25 även nästa år.

Dressyrryttarna i U25-kategorin, alltså 22–25 år gamla, rider sitt första egna RM vid Nationaldagstävlingarna på Strömsholm 2016 där även de andra ryttarna på häst gör upp om titlarna. Det blir därmed SM för juniorer, young rider och seniorer samt Riksmästerskap för children och U25.

– Det är ett viktigt steg där de här ryttarna får tävla mot jämbördiga motståndare. Det kommer att sporra dem och göra dem mer rustade för att ge sig i kast med seniorerna på allvar, säger seniorernas förbundskapten Bo Jenå till Ridsport.
Han kommer att samarbeta med YR-landslagsledare Tina Due-Boje kring U25-ryttarna. Efter SM i juni väntar ett första EM berättar Bo.
– Däremot är det inte klart var det ska gå, men vi ser gärna att det blir på en femstjärnig internationell tävling.

Ett mästerskap för U25 har diskuterats en längre tid.
– Jo, vi har haft det uppe i ett par år. Det ska skrivas statuter och tas beslut på möten, så nu är vi väldigt glada att det är bestämt och vi ser fram emot det här, säger Bo Jenå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden