Dressyr
28 maj 2015 15:00

Beatrice Ivarsson kvalvinnare

SM började kallt men allt eftersom juniorerna red bra så kom solen fram för att bytas ut till regn. Beatrice Ivarsson blev etta och tvåa med familjens uppfödningar Charles och Bomerang på fina procent, båda över 70.

Beatrice Ivarsson kvalvinnare
En glad och nöjd segrare med Charles Kim C Lundin kim@witnet.se

Första kvalet av tre omgångar döms av kompetenta domartrion Gustaf Svalling, Magnus Ringmark och Christina Strand. Trion har lite olika åsikter, kanske är det domarnas placering som ger ett lite annorlunda perspektiv som det kan vara. 

Kvalitén på ritterna är bra sen är det som det är, misstag kostar i alla klasser. Det blir dyrt när galoppombytena inte vill fungera på banan. Banorna på Hammarö är fasta och fina och hittills har ingen av de fina juniorhästarna ens klippt på öronen åt lite vind och miljön. 

Beatrice Ivarsson har kvalat två av familjens egna uppfödningar och lyckades knipa både första och andra plats i klassen, ett utmärkt slagläge inför omgång två. Hon ledde med Bomerang efter en säker, precis ritt med styrka i både trav- och galoppprogrammet tills hon slog sig själv med Charles. Den unge fuxen är av en helt annan modell men Beatrice rider båda lika lugnt och säkert, dessutom skiner hon som en sol när hon rider sina båda hästar, härligt att se.

Esther Kotton red den stilige Warendorf härligt fräscht och belönades med 70,27 procent, en trevlig ny bekantskap. En dansk stjärnhäst har hittat till Sverige med Catherine Klebergs Blue Boy, en herre som plockat medaljer för Danmark. Det nya partnerskapet fungerade fint och Blue Boy är en säker gentleman, 69,189 procent. 

En av klassens första startande är Cecilia Bergåkra som med Primavera gjorde en fin ritt, hon kommer igen med mamma Sigrids fina hingst  I do Kiss. Som en av de sista startande tog hon sig in på en delad sjunde plats. 

Amanda Svanberg startar också två hästar, unga hoppet Fantasy World på förmiddagen och Quite Swift bland de sista. Med honom blev det fina 69,82 procent och en femte plats efter byten som var både luftiga, raka och korrekta. 

Sista startande Fuilippa Norman och Candela glänste i galoppen, härligt lyft ovan mark och riktigt fina byten. Det blev 70,405 procent och en tredje plats, tillsammans glänste de i det strilande regnet.

Hemmahoppet Linnéa Holmgren rider familjens unga uppfödning Tyfonina (36) och tog en delad sjunde plats på 69,099 procent. Tillsammans med de andra på topp-10 ligger hon otroligt nära toppen och i SM räknas de sammanlagda ansträngningarna från tre rundor.

Resultat

Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden