Dressyr
5 maj 2015 18:10

Motståndet alltför tufft för svenska laget i paradressyr

Paradressyr-ekipaget Carolin Rutberg och Mirage avrundade ett framgångsrikt meeting i tyska Mannheim med en silverplats i küren. I lagtävlingen rådde däremot inte svenskarna på det tuffa motståndet.

När tävlingen i Mannheim avslutades idag reste Carolin Rutberg och Mirage hem med tre placeringar. I tisdagens Grade II-kür slog de till med 74,667 procent och en andraplats.

Resten av de svenska ryttarna i paradressyr har tagit minst en placering var i Mannheim. Ändå blev det stolpe ut i lagtävlingen, som var extra viktig eftersom det blågula laget ännu inte har kvalat till Rio 2016. Svenskarna Carolin Rutberg, Sandra Karlsson, Anita Jonsson och den internationella debutanten Christina Petersson slutade femma av lika många lag. Tyskland segrade.

– Tjejerna har varit duktiga, men det är svårt att hänga med i toppresultaten. Med runt 68 procent kan man hamna sist i ett sånt här sammanhang. Några ryttare från andra nationer har ridit upp mot, och en till och med över, 80 procent. Då har inte våra procent räckt till, vi måste öka på procenten ännu mer, säger landslagsledare Agneta Aronsson till SvRF:s hemsida.

Resultat          

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden