Dressyr
5 maj 2015 22:47

USA:s satsning till Falsterbo

En amerikansk rekordsatsning på dressyr tar med minst 24 ekipage över Atlanten. Ett av stoppen blir Falsterbo Horse Show.

USA:s satsning till Falsterbo
USA högst upp på prispallen i Wellingtons Nations Cup i mars 2015. Tony Parkes

Efter fyra raka OS-brons i dressyr hamnade USA utanför prispallen både 2008 och 2012. Inför OS i Rio 2016 gör USA därför en storsatsning med fokus på tävlingar i Europa, skriver Dressage-news.com.

I satsningen ska minst 24 ekipage delta i europeiska Grand Prix-, young rider– och U25-tävlingar som förberedelse för Panamerikanska spelen och OS 2016.  Den första truppen har just landat i Tyskland och eftersom USA som bekant är ett av lagen i Nations Cup finns deltävlingarna i Hagen, Hickstead och Falsterbo på schemat.

Jakten på sponsorpengar leds av Robert Dover med titeln Technical Advisor/Chef d’Equipe som ansvarar för resan mot nya mästerskapsmedaljer sedan två år tillbaka. Exakt hur mycket satsningen kostar är hittills oklart, men en privat storsponsor har lovat ytterligare 500 000 dollar om deras donation matchas med 1 miljon dollar av andra sponsorer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden