Dressyr
1 juni 2015 09:25

Emilie Nyreröd in i A-truppen

SM-helgen har betytt fina formbesked för många ryttare till förbundskapten Bo Jenå. För Emilie Nyreröd gav det resultat i form av biljett ett snäpp upp i landslagshierarkin.

Emilie Nyreröd in i A-truppen
Emilie Nyreröd och Miata har haft fin tävlingsform länge, nu blir det A-truppen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Under SM-helgen har Emilie Nyreröd och hennes tävlingspartner valacken Miata levererat fina resultat från GP till kür med en femteplats totalt i SM. Ett rejält kliv upp sedan förra året på Ericsberg både procent och resultatmässigt.

Hon tar därmed klivet in i landslagets A-trupp som är gruppen under spetstruppen. Emilie går dit från att ha legat i utmanartruppen ett bra tag med stadigt förbättrade resultat.

Med klivet upp följer mer tävlingar och fler chanser till internationella starter, något Emilie och hennes Team Nyreröd jobbat för länge. 
– Vi har lagt upp ett ambitiöst schema för Miata. Det blir tävling på Mallorca om två veckor, sen rider Emilie NM, sen Falsterbo, berättar Henrik Nyreröd som står för reseplaneringen.
– Mallorca når vi med en båt från Barcelona på cirka sju timmar, när det nu blir resa längre än Holland och Tyskland så tog vi i lite.

Tävlingen på Mallorca går på Matthias Raths svärfars anläggning, hans hustru Franziska född Eisenmann har sin familj här på anläggningen Es Fangar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden