Dressyr
2 juni 2015 17:42

Kvintett klar för junior-EM

Om en månad börjar junior-EM i dressyr. Nu står det klart vilka ryttare som ska försvara de blågula färgerna på fransk mark.

Kvintett klar för junior-EM
SM-vinnaren Beatrice Ivarsson är en av fem uttagna till junior-EM. Hon är uttagen med både Charles (bilden) och med SM-vinnaren Bomerang.

Med en månad kvar till junior-EM i dressyr i franska Vidauban har landslagsledare Marianne Esseen Söderberg avslöjat vilka ryttare som får följa med till Frankrike. Föga förvånande ingår tre färska SM-medaljörer i truppen: vinnaren Beatrice Ivarsson, silvermedaljören Amanda Svanberg med Quite Swift och bronsmedaljören Sofie Andersson med Donna Samba.  Beatrice är uttagen med både Charles och Bomerang efter deras respektive kvalsegrar på SM, men bara en får starta EM. Medaljtrion kompletteras av Lina Jönsson med Barreiro samt reserven Felicia Brännström med Pay Back TP.

NM avgörs en vecka tidigare, den 25–28 juni. Marianne Esseen Söderberg har nominerat åtta ryttare, men har ännu inte bestämt vilka fyra som ska ingå i laget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden