Dressyr
26 augusti 2015 08:30

37-årig ponny i topp

Ņlder är inget hinder, i alla fall inte för 37-åriga Scrumpy - en fräsch exmoorponny som i söndags vann en dressyrklass i Storbritannien.

Skimmelponnyn Scrumpy visar inga ålderskrämpor och älskar fortfarande att tävla. Domarna har svårt att tro hans ryttare, 15-åriga Jade Abbott, när hon berättar hur gammal han är. Scrumpy har kvar sin livliga karaktär och bjuder Jade på en bockning då och då.
– Han beter sig inte alls som en 37-åring. Han gillar inte att stå inne i stallet – han blir uttråkad. Så fort vi kommer med tränset så spetsar han öronen, säger Jades mamma till Horse & Hound.
Jade tävlar i dressyr och showklasser med Scrumpy, och även om skimmeln fortfarande älskar att hoppa har de fått dra ner på det.

Jacky Jenkins har ägt Scrumpy sedan han var ett halvår, och för drygt två år sedan gav hon honom till Jade. Jacky tränar ekipaget och hon har själv ridit valacken i dressyr, hoppning, distans och fälttävlan, skriver Horse & Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden