Dressyr
2 september 2015 11:25

Paratruppen uttagen till EM

Fem ryttare har tagits ut till EM i paradressyr om två veckor. ”Jag fick de formbesked jag ville ha” säger landslagledare Agneta Aronsson om uttagningen efter SM.

Paratruppen uttagen till EM
Gabriella Löf var i Frankrike även förra året, då på VM.

Landslagsledare Agneta Aronsson tog efter helgens SM ut sin trupp paradressyr-ryttare till EM.
– Jag fick de formbesked jag ville ha, säger hon i ett pressmeddelande från SvRF.

Den svenska truppen består av Anita Johansson, Laholm, Eva Lundqvist, Lund, Gabriella Löf, Hoburg, Louise Etzner Jakobsson, Wisby och Christina Petersson, Markaryd. Mästerskapet avgörs 17-20 september i Frankrike och det är inte bara medaljer som står på spel. Det gör även en biljett till OS och Sverige måste vara i topp-3 för att kvala.

Nykomligen i gänget är Eva ”Tulle” Lundqvist. Hon har ridit på landslagsnivå som junior och young rider före sin olycka. Nu har hon skolat in Donnergraf och EM-debuterar. Louise Etzner Jakobsson har visat god form både vid SM och NM samt internationellt i Roosendaal, Nederländerna.
Anita Johnsson och Gabriella Löf red båda VM i fjol. Båda tjejerna har lång rutin från mästerskap och Anita red även Paralympics i London 2012. Även Christina Petersson är i storform och tog SM-guld häromdagen med sin häst Lared’s Fyrste.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden