Dressyr
14 januari 2016 11:51
Ridsportplus

Årets komet rider tränslöst

Ņrets första nummer av Ridsport bjuder på ett stort reportage om Ņrets komet 2015, Ida Kristoffersson. Inspirerad av Alizee Froments uppvisning i Friends testar Ida att rida Grand Prix utan träns. Ridsport filmade första försöket.

Årets komet rider tränslöst
Det är vardag igen efter en glamorös december med Friends-tävlingar och Komet-utnämning. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Ida Kristoffersson är en ryttare som blivit specialist på att lösa alla knutar med sin ögonsten Rolex TP, något du kan läsa om i Ridsport nummer 1/2016. För henne är variation i träningen A och O – därför passade det bra att utmana sig själv och Rolex med att prova något helt nytt.

    När vi besökte Ida på hennes hemmabas på Team Piaff i Hasslarp hade hon provat att rida med helt hängande tyglar två gånger tidigare. Under ridpasset värmer Ida och ”Rolle” upp konventionellt för att sen släppa tyglarna och göra samma rörelser. 

    Innan passet var slut hade Ida gått all-in – hon tog helt sonika av tränset och provade. Resultatet? Döm själva. Imponerande och en härlig kontakt mentalt mellan häst och ryttare.

     

    Årets Komet Ida Kristoffersson jobbar på med Rolex TP, vem vet om vi får se henne i Friends Arena igen, hu utan huvudlag och med balklänningen på i en piruett eller varför inte två. Ingenting är omöjligt för Ida.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden