Dressyr
30 januari 2016 08:45

Wim Ernes fortsätter

Den holländske landslagstränaren och O-domaren Wim Ernes behåller sitt uppdrag även framöver. Ernes har diagnostiserats för en hjärntumör. Under världscupkvalet var han på plats för att observera de holländska ekipagen.

Wim Ernes fortsätter
Wim Ernes omgiven av sin familj, Martin van der Heijden sitter längst till höger. Kim C Lundin kim@witnet.se

Det holländska förbundet KNHS sportchef Martin van der Heijden informerade under fredagen pressen om tillståndet för landslagstränaren Wim Ernes.

– Wim har påbörjat sin cytostatika behandling nu på morgonen, han mår hitills bra och vi har beslutat att hans uppdrag fortsätter framöver. Wim har haft många uppdrag för förbundet med olika satsningar men nu skalar vi bort allt utom satsningen fram mot OS i Rio, förklarade van der Heijden.
– Wim var nöjd med ryttarnas insats voch ser med optimism fram emot OS, tillsammans tar vi det en bit i taget.

Tillsammans med sin familj såg Ernes på tävlingen och diskuterade med ryttarna efteråt. Han stannar i Amsterdam och ser küren under lördagen. 

De holländska ryttarna stöttar beslutet och kommer att satsa ”in i kaklet” för att bärga medalj åt sin coach. Många av dem har dessutom egna tränare såsom Nicole Werner, framgångsrik även med Juliette Ramel och Kristian von Krusenstierna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden