Dressyr
23 oktober 2016 14:49

Blue Hors beridare bäst i Lilla rundan

I samband med världscupdressyren har Odense även en tour på Prix St Georg och Intermediare I nivå med flera svenska ryttare. Daniel Bachmann Andersen vann med mäktige valacken Blue Hors Zeptor i Intermediare I.

Blue Hors beridare bäst i Lilla rundan
Daniel Bachmann Andersen på Zeptor, båda från danska stuteri Blue Hors

Lilla rundan-touren lockade de utländska världscupryttarna i första hand att ta med sig andra hästen eller yngre förmågor på tillväxt. Med 18 deltagare blev det en rejäl klass. Bland domarna fanns den tidigare dressyrdirektören för FEI, norrmannen Trond Asmyr. 

Blue Hors beridare Daniel Bachmann Andersen vann med mäktige valacken Zeptor i Intermediare I på 73,974 procent. Det var marginal till tvåan Marlies van Balen på Johnson-kopian Dion Johnson som fick 72,605 procent och den tidigare Blue Hors beridaren Maria Anita Andersen med stilige Ludowitz på 72,079 procent.

Tre svenska ekipage deltog och här var yngsta ryttaren mest rutinerad. Sofie Andersson är nybliven YR men har ridit internationellt i flera år och känner sin häst Donna Samba NDS(36)(SWB f -03 e Sandro’s Bube-Brenstein, uppf Norrehee Dressage, äg Tundi och Bengt Andersson). Här gjorde de två solida insatser, elfte plats i Intermediare I på 67 procent.

Sofie och Donna Samba NDS

I gårdagens Prix St Georg var Jennifer Svensson och Sibelius 1315 (SWB f -07 e Rosevelt-Prestige VDL, uppf, Rigmor och Juhnny Svensson, äg Stable Millegarne) var de några ynka poäng från rosetten med 69,632 procent och femte plats. De gjorde internationell debut och Jennifer visste inte riktigt vad hon kunde förvänta sig i Intermediare I som hingsten startat ett fåtal gånger. Det blev en del småfel som kostade men de danska kommentatorerna var positiva till den fina siluetten.

Jennifer och Sibelius

Att vara debutant internationellt och starta först kändes inte jätteroligt för Anita Roslund och Becquerel (SWB f -07 e Bocelli-Stedinger, uppf Lena Nyström, äg Ingrid Nyström). Sin vana trogen bet Anita ihop och levererade en bra ritt även om valacken var stundtals spänd för miljön i Prix St George. I Intermediare I var det en riktigt fin runda, den högre svårighetsgraden passade dem fint. Byten i vartannat såg ut att komma på ett pärlband men så blev det ett jämfota bak, dyrt men den internatioenlla debuten borde vara en smakstart för ekipaget.

Becquerel är lik pappa Bocelli och Anita Roslunds ridning fick mycket beröm av webb-tv kommentatorerna.

Resultat Prix St George
Resultat Intermediare I

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden