Dressyr
24 oktober 2016 10:28

Nya heta namn till SIHS-dressyren

Patrik Kittel har presenterat ytterligare två ryttare till Top Stars Dressage Final i Friends Arena. Cathrine Dufour och Diederik van Silfhout är de unga stjärnorna som för första gången angör Stockholm i slutet av november.

Nya heta namn till SIHS-dressyren
Cathrine Dufour tar med sig Rio-hästen till Stockholm.

I startfältet fanns sedan innan tunga namn som Charlotte Dujardin, Carl Hester och Hans Peter Minderhoud. Nu är även danska Cathrine Dufour och holländska mästaren Diederik van Silfhout klara för Sweden International Horse Show.
  –Båda två är väldigt talangfulla och representerar den nya tidens dressyrryttare. Det känns väldigt viktigt för mig att publiken får se den här nya generationen av dressyrstjärnor. Båda är enormt hårt arbetande och uppåtsträvande ryttare, säger Patrik Kittel i ett pressmeddelande.

Patrik Kittel har nu nästan fyllt den tio platser långa listan.
– Jag är otroligt stolt över det här startfältet. Jag har jobbat hårt för att få hit världens bästa. Den svenska publiken kommer att få se en tävling i nivå med en OS-final, säger Patrik Kittel

De två senast inbjudna, Cathrine Dufour och Diederik van Silfhout, är två unga tjärnor på dressyrhimlen. Danska Cathrine Dufour tog bland annat guld på EM för young riders både 2012 och 2013 där hon samtidigt slog världsrekordet i klassen och var tia på OS i Rio i år.
  –Cathrine har gjort en imponerande resa från EM-guld för young riders till OS i Rio nu senast. Och hon sitter på en fantastisk häst, Cassidy, som hon själv har tagit upp till Grand Prix-nivå och hela vägen till OS, säger Kittel.
Holländska mästaren Diederik van Silfhout  var en del av det holländska OS-laget i Rio.
  –Han är en ung lovande kille och han tar också med sig en väldigt häftig och fin häst i Arlando.


Diederik van Silfhout och Arlando  laddar för Friends. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden