Dressyr
28 oktober 2016 19:17

Weihegold över 90 procent i Lyon

Lyon stod värd för andra kvalet i världscupen i dressyr och vilket kval det blev. OS-medaljören Isabell Werth satte nytt personbästa, Carl Hester med Nip Tuck likaså. Patrik Kittel och Deja tog sjätte plats i det tuffa startfältet.

Weihegold över 90 procent i Lyon
Weihegold i debuten med Isabell Werth, arkivbild från Amsterdam i januari. Foto: Kim C Lundin

Om världscuppremiären i Odense hade ett ganska svagt startfält så var Lyon rena lejongapet.
– Det känns som ett finalfält redan och det är bara andra kvalet, sa Carl Hester till FEI TV före kvällens klass i kür.

Kvällens kürklass på fina Equita i Lyon, en härlig inomhustävling bjöd på ett nytt rekord. Isabell Werth och en dansande svart Weihegold bröt den ”nya” drömgränsen med hela 90,09 procent efter ett härligt program. Det är svårt att förstå att det fina stoet gjorde debut i världscupen i januari i år genom seger i Amsterdam. Sedan dess har det blivit OS-medaljer och med Weihegold är Isabell Werth med i absoluta toppen igen. Om några veckor är hon i Stockholm med någon av sina fina Grand Prix-hästar.

Enda svenska ekipage i startfältet var Patrik Kittel med Marie Hawards uppfödning Deja. De gjorde en bra ritt som gav en sjätte plats för Patrik och en del världscup-poäng med i bagaget, totalt 77,97 procent. Patrik agerade sedan kommentator för FEI TV under andra delen av startfältet, ett jobb han sköter med den äran.
– Deja kändes ännu bättre idag, bättre än i både Rio och i gårdagens Grand Prix, jag kunde rida på mer, fick mer power helt enkelt, kommenterade Patrik om sin ritt.

Inte bara Isabell Werth var på personbästa-humör, Carl Hester med Nip Tuck slog sitt tidigare personbästa med flera procent. Hans svåra kür, som väl accentuerar respektive döljer sin stora hästs bästa och sämsta rörelser, fick bra betalt och med procenten 85,02 var andra plats säkrad. 

Tredje plats gick till Hans-Peter Minderhoud som med Glock’s Johnson fick precis över 80 procent efter en fin men kanske lite ringrostig uppvisning.

Resultat kür
Resultat Grand Prix
Ställning i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden