Dressyr
19 oktober 2016 09:15
Ridsportplus

Wladimir O.A såld

Pernilla André Hokfelts tävlingspartner Wladimir O.A är såld till en koreansk ryttare. De två har varit ett stjärnekipage sedan 2008 då de tog sin första topplacering i Falsterbo i 5-årsfinalen.

Wladimir O.A såld
Sista starten blev i Falsterbo 2016, Wladimir O.A och Pernilla André Hokfeldt glänste på banan tillsammans.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    I mars gjorde de bejublad come-back i Åstorp, nu är sagan om ”Pilla” och ”Wladde” slut. Wladimir O.A såld till den koreanska ryttaren Yoora Chung som redan äger Rausing, tidigare riden av Sandra Sterntorp. Affären har förmedlats av Andreas Helgstrand och i stallet i Västra Hoby lämnar den vänlige Wladde ett stort tomrum efter sig.


    ”Pilla” och ”Wladde” i SM-form

    Wladimir O.A 1138 (KWPN f -03 e Flemmingh-Florestan I, uppf O. Anema) godkändes som hingst 2007 efter att ha gjort ett 3-årstest på fina 51 poäng. Under åren 2008-2011 registrerades det 49 föl, sett till deras tävlingsresultat redan borde det varit fler.

    Pernilla André Hokfeldt tog över tyglarna från Minna Telde 2008 och sedan dess har ”Wladde” och ”Pilla” varit ett ekipage på väg upp. De har otaliga framgångar i 5-7-årsklasserna och debuterade tidigt i lilla rundan internationellt. 

    Champion of the Winners i Globen 2009 Foto: Krister Lindh


    Placering i Bernstorffsparken 2011 i Lilla rundan internationellt.

    Siktet var inställt på internationella starter men som för så många grusades förhoppningarna av en mix av bristande ekonomiska resurser, skador och livet som tar andra vändningar. Under 2014 var Wladimir, valack efter moget övervägande, hos Patrik Kittel till försäljning. Han har ägts i partnerskap av Ann Westling och Carl-Johan Persson, Johan Ifversson och Stall André. Trots fina tävlingsframgångar med Kittel nationellt blev det ingen affär och Wladimir återvände till Sverige. 


    Träning för Kyra Kyrklund 2011

    I år har Wladde och Pilla gjort det som kom att bli en sista fin säsong tillsammans. De segrade i säsongsdebuten i Grand Prix i Åstorp, gjorde en fin SM-insats med en sjätte plats och startade internationellt i Falsterbo med en tredjeplats i CDI3*-klassen.

    Den koreanska ryttaren Yoora Chung är redan anmäld till världscupdressyren i Odense med Wladimir O.A.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden