Dressyr
12 december 2016 12:42

OS-medaljörens häst död i kolik

Spanska OS-ryttaren Beatriz Ferrer-Salats häst Sir Radjah dog på väg hem från tävlingarna i GenŨve där de var trea i küren. Hästen opererades för kolik i Frankrike, men klarade inte operationen.

Sir Radjah (f 2005, e Sir Donnerhall I-Radjah Z) var tillsammans med Beatriz Ferrer-Salat tvåa i Grand Prix och trea i küren i World Dressage Masters på tävlingarna i Genève. På väg hem mot Spanien drabbades Sir Radjah av kolik och opererades i franska Lyon, enligt Eurodressage

Sir Radjah debuterade GP med Beatriz Ferrer-Salat  i sadeln 2014 och de var senast nummer 80 på världsrankingen. Ryttaren red senast OS med Delgado, just nu nummer 13 i världen, och tog vid OS 2004 både en individuell bronsmedalj och ett lagsilver.

På sin Facebook har hon delat med sig av en sista hälsning till Sir Radjah: ”A million thanks Radjah for the many happy moments we had together. I will be eternally grateful and one day we will meet again. I hope I have given you the life you deserved”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden