Dressyr
6 december 2016 15:30
Ridsportplus

Radarparet Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower delas

Lövsta Stuteri säljer Zircoon Spring Flower som tillsammans med Jennie Larsson är en av landets tio bästa ekipage. "Vi hade kontrakt över OS i Rio men överenskommelsen har alltid varit att han skulle säljas", bekräftar Jennie Larsson.

Radarparet Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower delas
Bitterljuvt är nog ordet, fina minnen för Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower men också en påminnelse om branschens spelregler. Hästar köps och säljs.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Jennie Larsson är dressyrryttare och var tidigare anställd på Lövsta Stuteri som beridare. Hon har sedan några år egen verksamhet och är aktiv som tränare och lärare på Bergas NIU Utbildning. Valacken Zircoon Spring Flower (KWPN f -04 e Painted Black – Armstrong) har hon ridit i över sex år och tagit upp i klasserna, hela vägen till en landslagsplats. Siktet var inställt på OS och under 2015 gick det riktigt bra, tillsammans var de ytterst nära spetstruppen bland annat genom världscupseger i Tallinn. Under året har resultaten gått lite tillbaka efter ett bakslag i Odense hösten 2015. Sista starterna blev SM på Strömsholm och årets CDI3*-tour i Falsterbo där de slutade trea.

    Jennie Larsson har under åren uppskattat möjligheten att rida och tävla Vårblomman, i år har de dragit in mer än 15000 euro till ägaren Lövsta. Samtidigt är det lite av branschens spelregler att hästar kommer och går.
    – Jag tror att Vårblomman är en riktig tillgång för många landslag, nu kan han vara riktigt rolig att rida även om vägen hit inte varit så lätt, kommenterar Jennie Larsson. 
    – Det är klart att det känns att skiljas från en häst som betytt så mycket för mig på alla plan, det vore konstigt annars. Men jag har hela tiden varit klar över villkoren och vet hur det fungerar. 

    I skrivande stund är det inte klart om Zircoon Spring Flower följer med Lövstas hästar till USA för försäljning där eller om han blir kvar och visas av Jennie Larsson. 

    Nedan följer lite blandade bilder från Jennie Larssons starter med Vårblomman alias Zircoon Spring Flower.


    Seger i Åstorp 2013, den första av flera.


    SM på Strömsholm i år, piaff och passage har alltid varit en styrka.


    SM på Eriksberg 2014


    På SM i Hammarö blev det silver 2015.


    Odense 2015, det gick bra i Grand Prix klassen


    Zircoon Spring Flower i Odense 2015.

    Resultat 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden