Dressyr
8 februari 2016 21:09

GP-häst till Langehanenberg

Tyska OS- och VM-ryttaren Helen Langehanenberg har fått en ny GP-häst i den USA-ägde, 14-åriga avelshingsten Damsey.

GP-häst till Langehanenberg
Helen Langehanenberg och Damon Hill på VM 2014. Foto: Roland Thunholm

Enligt eurodressage har Helen Langehanenberg fått överta tyglarna på den 14-årige Damsey (e Dressage Royal-Ritual) efter att hans tidigare ryttare Steffen Frahm lämnat hingtstation Meyer, där Damsey har sin bas, för ett nytt jobb.

Frahm och Damsey gjorde sin internationella Grand Prix-debut i CDI Wiesbaden 2013 och var även i Rotterdam och Lingen samma år. De gjorde ingen CDI 2014 och medverkade endast i CDIO Rotterdam förra året.

Helen Langehanenberg vann guld i lag samt individuellt silver i GPS och GPKür med Damon Hill på VM i Caen, Frankrike 2014. De vann även lagguld och individuella silver på EM i danska Herning 2013 och har OS-silver i lag från London 2012.

När samarbetet med ägarfamiljen till Damon Hill inte längre fortsatte försvann också Langehanenberg från den stora scenen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden