Dressyr
26 februari 2016 08:44

GP-seger för Tinne och Anton

På torsdagen tog Tinne Vilhelmson Silfvén och hennes Don Auriello en klar vinst i Grand Prix, när världscuptävlingarna drog igång borta i Wellington, Florida. Här kan du se segerritten.

GP-seger för Tinne och Anton
Tinne och Don Auriello på väg mot seger i Grand Prix på tordagen.

Som sista startande red Tinne in på banan med Don Auriello (val –02, e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe, äg Lövsta Stuteri) och såg till att det blev svensk nationalsång på prisutdelningen. Resultatet blev 76.08 %, trots en miss i bytena i vartannat.  
– Jag hade en väldigt bra känsla, även på framridningen. Han har inte tävlat på ett tag och det var lite blåsigt idag, så han var lite nervös när han skulle stå still i halterna. Jag måste alltid balansera det med hur mycket kraft jag kan sätta i honom, annars står han inte still överhuvudtaget. Jag hade en miss i bytena i vartannat, jag vet inte varför, men överlag är han en sådan fantastisk häst att rida. Han bara älskar att vara här, säger Tinne i ett pressmeddelande.

Närmast bakom sig hade Tinne hemmaryttarna Kasey Perry-Glass på Goerklintgaards Dublet med 74.5 % och Shelly Francis/Danilo på 72.82 %. Tinne kom även till start med Benetton Dream, som slutade på plats 18 med sina 67,82 %. Divertimento, som tidigare reds av Tinne, fanns också med i klassen med sin nye ryttare, kanadensaren Chris von Martels. Här blev det 66,28 %.
Grand Prix Kür rids på fredagkvällen, amerikansk tid. 

Här kan du se segerritten

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden