Dressyr
29 mars 2016 07:00

Pararyttare stöttas av ATG

Två ryttare inom paradressyren har valts ut till ATGs talangsatsning. Det är Felicia Grimmenhag, 22 år, och Eva Lundqvist, 33 år.

Pararyttare stöttas av ATG
De nya ATG- talangerna, pararyttarna Eva Lundqvist och Felicia Grimmenhag, flankerade av Agneta Aronsson, landslagsledare för ryttare med funktionsnedsättning, och Patrik Brissman, informationschef på ATG.

Hoppning, dressyr och fälttävlan har hittills varit de tre grenar som haft ATG:s talangprogram. Men nu får även två ryttare inom paradressyren delta i matchningen mot mästerskap.

Felicia Grimmenhag miste båda benen vid en svår trafikolycka för fem år sedan.

– Redan när jag vaknade upp på sjukhuset bestämde jag att jag skulle upp på en häst igen, berättade Felicia när hon presenterades vid Svenska Ridsportförbundets presskonferens i Göteborg på måndagen.

Felicia Grimmenhag började med western men har sedan två år ridit paradressyr och letar nu en mästerskapshäst.

Eva Lundqvist var hoppryttare på hög nivå när hon var med om en olycka i samband med lastning av en häst för 13 år sedan.

– Jag fick lägga undan hoppningen, sade Eva som nu drömmer om att få rida mästerskap inom paradressyr.

– Göteborg 2017 är ett mål, sade hon.

– Både Felicia och Eva är ryttare som vi tror kan nå väldigt långt och vi hoppas att det här året kan ge dem båda en bra grund att utvecklas vidare från, sade Agneta Aronsson, landslagsledare för ryttare med funktionsnedsättning.

Pratar vi OS, eller Paralympics, så får siktet ställas in på Tokyo 2020. Till Rio i sommar är en svensk ryttare uttagen och fler kommer det inte bli.

– Louise Etzner Jakobsson är den enda svenska ryttaren som är kvalad, och även om vi möjligen kan få en reservplats så har vi inget mer ekipage på den nivån, sade Agneta Aronsson och förklarade att andra nationer har satsat mycket på bra hästar till pararyttarna.

Aktiebolaget Trav och Galopp, ATG, och Svenska Ridsportförbundets har ett talangprogram som under ett år ger talangfulla ryttare stöd och kunskap för att bygga en sportsatsning med sikte mot mästerskap.

ATG har även tidigare stöttat svensk handikappidrott.

– Vi tror på att ingen dröm är för stor och med ATG Hopp & Talang ger vi nu fler unga ryttare chansen att förverkliga sina drömmar, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden