Dressyr
1 maj 2016 08:00

Guldhästen troligen räddad

För några dagar sedan briserade nyheten i dressyrvärlden – Carl Hesters guldhäst från OS i London skulle säljas på auktion. Nu kan hingsten vara säkrad och i så fall bli kvar hos sin förra ryttare.

Guldhästen troligen räddad
Carl Hester hoppas att Uthopia ska bli pensionär hos honom.

På OS i London 2012 tog Carl Hester och Uthopia guld med det brittiska laget. De två senaste åren har Charlotte Dujardin tävlat hingsten sparsamt men på högsta nivå. Frågetecknen kring ägarskapet har varit flera och nyligen kom beskedet att hingsten skulle säljas på auktion i slutet av maj tillsammans med lyxprylar som bilar och smycken.

Carl Hester uppgavs vara bestört över situationen och skrev på sin Facebook att det arbetades på en lösning för att Uthopia skulle få spendera pensionärslivet hemma hos honom. Igår spred Hester ett glädjande besked: tillräckligt med pengar ska ha fåtts fram via delägare för att säkra Uthopias framtid. Han ber samtidigt sina fans att inte donera pengar och att stoppa insamlingar som ska ha pågått online.
– Jag kommer att hålla alla uppdaterade om framstegen. Your support, kind words and love for Uti have truly amazed me, avslutar Carl Hester.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden