Dressyr
24 maj 2016 11:10

Carl Hester håller tummarna inför auktionen på fredag

Carl Hester håller tummarna för att han ska kunna köpa tillbaka Uthopia på auktionen nu på fredag. Det berättar han i en intervju med grandprix-replay.com där han också avslöjar att Valegro bara kommer starta en gång till före OS.

Carl Hester håller tummarna inför auktionen på fredag
Carl Hester hoppas få åka till Rio med Nip Tuck och håller tummarna för att han kan köpa tillbaka sin förra OS-häst Uthopia. Photographer Roland Thunholm/Bildbyrån

På fredag är det dags för den omtalade auktionen av Carl Hesters OS-häst från London Uthopia. Under tävlingarna i Compiegne i Frankrike i helgen som var berättade Carl Hester för brittiska nättidningen grandprix-replay.com att han hoppas kunna köpa tillbaka Uthopia men att han inte vet hur det kommer gå.
– Jag kan bara hålla tummarna och hoppas, säger han. 

Om nu femtonåriga Uthopia kommer att pensioneras om Carl Hester lyckas köpa tillbaka honom är ännu inte bestämt.
– Det får vi se. Först måste vi få honom tillbaka. Jag har inte gjort upp några mer planer än så, säger Carl Hester.

Men till OS i Rio är Uthopia hur det än går inte aktuell. Där planerar Carl Hester att rida Nip Tuck.
– Nip Tuck är för tillfället den häst i Storbritannien som näst efter Valegro och Fionas (Bigwood) häst får de högsta procenten så jag hoppas att vi får åka till Rio. Det är definitivt min plan, säger Carl Hester till grandprix-replay.com.

Sist men inte minst avslöjar han att Charlotte Dujardin och Valegro bara kommer starta en gång till, i Hartpury, före OS. Egentligen var det tänkt att de skulle ha startat i Compiegne men eftersom Valegro gick så bra i Spanien tidigare i år bestämdes det att han fick stå över.

Efter EM förra året, där teamet tyckte att Valegro gav ett lite platt intryck, fick Valegro en välförtjänt vila och var i Spanien åter i OS-guldform enligt Carl Hester.
– Han gick så bra där att jag sa att om OS hade varit här, nu, hade du (Charlotte) definitivt vunnit guld, berättar Carl Hester för den brittiska tidningen.

Läs hela grandprix-replay.com-intervju här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden