Dressyr
1 maj 2016 13:18

Cornelia och Final Cut SM-klara

Ett av senaste tidens mest uppmärksammade ekipage, Cornelia T Pettersson och Final Cut, hade redan från start SM som mål. Efter sin första nationella tävling är de kvalade. ”Så skönt att få visa vad vi kan” säger Cornelia som var en av vinnarna på Willands meeting.

Cornelia och Final Cut SM-klara
Det nya ekipaget stortrivs tillsammans.

För några veckor blev det känt att junioren Cornelia T Pettersson fick ta över sin tränare Per Sandgaards GP-häst Final Cut. Då var SM målet och nu är de snart där.
– Det blir SM på Strömsholm i juni. Det var så skönt att få visa vad vi kan och vi satte många bra saker även om det blev några små missar, säger en lycklig Cornelia på väg hem från Willands meeting.

Redan i sin debuttävling på regional nivå vann de två medelsvår C-klasser och när de debuterade nationellt i Willands blev det en seger i juniorernas lagprogram på 69,189 procent och en andraplats i mästerskapsprogrammet på 69,518 procent. Procenten säkrade kvalet till junior-SM.

Var det någon skillnad nu jämfört mot första tävlingen?
– Gud ja, vi är mycket mer kompade nu. Jag har lärt mig många knappar och vet mer vad som behövs.

Hur är det att ha Per Sandgaard med sig som stöd?
– Det är så skönt och jag är så glad för all support. Han har ju ridit Final Cut länge och kan alla små knep.

Är det någon extra press på er efter all uppmärksamhet i media?
– Klart att det är viss press och många känner igen oss. Jag försöker lägga bort det – istället fokuserar jag och rider för bara vår skull, säger Cornelia.

Mästerskapsprogrammet för juniorer, där Cornelia var tvåa, vanns av Beatrice Ivarsson och Charles. Den avslutande ponnyküren vanns av två SM-vinnare: I kategori C av Ellen Hedbys med Indiana Joe och i kategori D av Clara Egholm Hebsgaard med Extrem.

Fotnot: Vid fler än 40 anmälda juniorekipage till SM baseras uttagningen på uppnådd procent i medeltal av de två bästa kvalificerande ritterna.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden