Dressyr
19 maj 2016 12:10

Emelie Eklund får årets Eric Lette-stipendium

Förra året fick Amanda Eklund ta emot Eric Lette-stipendiet. I år är det lillasyster Emelies tur att få de 25 000 kronorna som varje år går till en student som samtidigt har en lovande tävlingskarriär.

Emelie Eklund får årets Eric Lette-stipendium
Årets Eric Lette-stipendiat Emelie Eklund på hästen Whoopee.

Emelie Eklund läser ekonomiprogrammet vid Uppsala universitet och tävlar samtidigt dressyr upp till Intérmediaire II. Hon har även tävlat internationellt som young rider. Sina hästar Whoopee och Detroit har hon utbildat själv.
– Det känns jättekul att få det här stipendiet, det hade jag inte väntat mig i och med att alla studenter i hela Sverige kunde söka det, säger Emelie.

Pengarna ska precis som det är tänkt gå till träning och tävling.
– Det är jättebra till träningskassan, det är skönt att kunna träna och tävla utan att behöva tänka så mycket på ekonomin, säger Emelie.

Med Whoopee har hon kvalificerat sig för riksmästerskapet för U25-ryttare som rids för första gången i år. Det går på Strömsholm i samband med övriga dressyr-SM i juni. Emelie är förstaårssenior och målet i år är att etablera sig i svår klass för att kunna satsa fullt ut på U25 under nästa år.
– Det är nästan Grand Prix-nivå när man rider U25 och där känner vi oss än så länge ganska gröna, även om vi har tränat rörelserna ett tag, säger Emelie.

Eric Lette-stipendiet delas ut till en student vid någon av Sveriges universitet och högskolor som haft bra resultat i både studier och på tävlingsbanorna. Det instiftades av Uppsala universitets ridinstutition år 2013 för att uppmuntra till studier kombinerat på tävlande på hög nivå och är på 25 000 kronor.

Stipendiet delas ut den 5 juni på Strömsholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden