Dressyr
3 maj 2016 10:32

USA:s dressyrtrupp på Europaturné

Nio dressyrekipage från USA åker på turné till Europa för att få fram vilka fyra som får tävla i OS senare i höst.

USA:s dressyrtrupp på Europaturné
Steffen Peters och Legolas är ett av nio ekipage som åker till Europa för att tävla och slåss om en OS-biljett för USA.

Det är sju ryttare och nio hästar som slåss om de fyra OS-platserna i USA:s trupp. USA slutade på sjätte plats i laget (precis efter Sverige) vid OS i London, där Steffen Peters och Ravel var bäst individuellt på 17:e plats.

Steffen finns förstås med i huvudtruppen även i år, även om Ravel är pensionerad. I stället har han två hästar med på Europaturnén, både framtidslöftet, 9-åriga Rosamunde (sto f-07 e. Rock Forever-Fidermark) och den mer rutinerade Legolas (val f-02 e. Laomedon-Florestand II), som han vann Pan-Amerikan Games på 2015.

Även Shelly Francis har två hästar aktuella. Hon har representerat USA en gång tidigare vid mästerskap, det var vid VM 1998.

Övriga OS-aktuella ryttare är Laura Graves, Kasey Perry Glass, Allison Brock, Arlene Page och Günter Seidel.

Den amerikanska truppen, som kommer att ha sin bas i Belgien under Europa-turnén, ska tävla i franska Compiègne samt i Roosendaal och Rotterdam i Nederländerna innan laget tas ut efter Nations Cup i Rotterdam.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden