Dressyr
25 juni 2016 21:00

Nilshagen suverän

Svenska dressyrryttare har glänst i Rotterdam och idag var Theres Nilshagen och Dante Weltino Old i färd med att göra ännu en inteckning i biljettblocket till OS i Rio.

Nilshagen suverän
En härlig andraplats för Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD.

Det har ridits Nations Cup i Rotterdam men även en CDI3-tour där bland annat Australien, Holland och Usa haft många av sina observationsekipage med. 

Therese Nilshagen och Dante Weltino Old (Old hingst f -07 e Danone) red sin andra Grand Prix special, den första var i Odense när de red i Nations Cup laget. Det gick inte sämre nu, snarare tvärtom. Med verkligt fina 73,882 procent blev de tvåa efter Steffe Peters med sin blivande mästerskapshäst Rosamunde.

Tredje plats gick till en hingst som betyder en del för svensk avel. Det var Rosevelt (f -02 e Rotspon) som med Allison Brock i Rotterdam har tagit flera kliv närmare en OS-plats, 73,176 procent.

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq startade årets första ritt i programmet och fick 69,353, procent.

CDI3-tourens kür vanns av nya holländska stjänskottet med en god chans till Rio Madeleine Witte-Vrees på Cennin med 74,625 procent. Tinne Vilhelmson Silfvén  startade med Benetton Dream FRH 1301 (Hann f – 04 e Brentano II)  och blev fyra på 71,925 procent.

Resultat CDIO3 Kür

Resultat CDIO3 Grand Prix special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden