Dressyr
5 juni 2016 13:10

Nu blir det Power i dressyren

Under Strömsholmstävlingarna släppte Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam nyheten om en svensk variant på den anrika och framgångsrika tyska förlagan Nürnbergerburg Pokal. Dressage Power Sweden lanserar en tour för 7-9-åriga dressyrhästar med final i Friends Arena i år.

Nu blir det Power i dressyren
Kristian von Krusenstierna och Peter Härnstam gjuter liv i en svår tävlingsperiod för många dressyrhästar - för gamla för unghästklasser och inte färdiga för Grand Prix. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Det blir möjligt att kvalificera sig via samtliga nationella Prix St George klasser som döms av tre domare – förutsatt att du löst deltagarbevis. Konceptet känns igen från unghäst-tourerna och Lövsta Future Challenge.

Den nya touren heter Dressage Power – Future Stars och alla med en 7-9-årig häst som är kvalad till Medelsvår A enligt TR kan lösa deltagarbevis.

– Det går att kvala från Midsommar till oktober, sex tillfällen kan genomföras och de två bästa räknas, sex ekipage går till final, förklarade Peter Härnstam.

Han och Kristian von Krusenstierna står bakom bolaget Dressage Power Sweden AB som är ett eventbolag och arrangerar serien.

– Kvalen rids i Prix St Georg, det är också i den första finalen i Friends går i, sedan görs det upp i Intermediare I kür, förklarade Kristian von Krusenstierna.
Han har saknat en serie för den här gruppen hästar i Sverige och löser det genom att göra gemensam sak med Peter Härnstam i deras nya eventbolag.

Tanken är att det inte bara blir äran att rida i Friends Arena inför de gästande världsstjärnorna – det jobbas på prispengar genom sponsorer, privatpersoner och företag redo att gå in finns.

Regler för Dressage Power – Future Stars 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden