Dressyr
5 juni 2016 12:36

Stark trio i topp

Juniorernas möte med Strömsholms Grand Prix-bana i kval 2 resulterade i en repris i täten från första kvalet. Trion Evelina Sundström, Cornelia T Pettersson och Jennifer Lindvall behöll greppet om pallplatserna efter säkra ritter. (Uppdaterad)

Stark trio i topp
Den mäktige Weihenstephaner med Evelina Söderström segrade igen. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Trion i tjänst i domarkurerna var Gustaf Svalling, Peter Storr och Lena Svensson på dagens första klass på Grand Prix-banan. De dömde i Mästerskapsprogrammet för juniorer, ett program som kräver lydiga hästar med verkligt taktsäker skritt. Just skrittprogrammet med skrittpiruetter, lång diagonal, skrittpiruett krävde sitt tribut idag. tendenser till oklar takt syntes omedelbart.

Ledartrion höll idag en egen klass trots små procentskillnader till resten av fältet. Evelina Söderström lotsade eller lotsades en avspänd Weihenstephaner i programmet och de glänste i travökningar och galoppombyten. De har garanterat mer att leverera men har fått en verkligt fin start tillsammans på sitt första år ihop. 71,667 procent och seger.

Cornelia Pettersson visade Final Cut avspänt men har mer att slipa på detaljerna i uppvisningen som övergångar och precision. Så har de kanske rekordkort tid tillsammans som ekipage, utfallet är hur eller hur smått fantastiskt och lovar mer. Idag blev det 69,342 och med mer polish på plats blir det mer.

Jennifer Lindvall och Jazzmatazz är ett samspelt ekipage idag och har en väldigt fin dressyrsilhuett tillsammans. Jennifer har haft en fin sits sedan ponnytiden och hon fortsätter med fin inverkan och bra ridning framåt. De fick 68,772  procent och tog ännu en tredje plats.

Det är fortfarande tätt mellan ekipagen och de femton bästa efter sammaslagning av resultaten i kval 1 och 2 går vidare till SM-finalen på nationaldagen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden