Dressyr
22 juni 2016 19:56

Starkt svenskt lag i Rotterdam

Sverige ligger tvåa i dressyrens Nations Cup. Till helgen är det dags för nästa omgång när Rotterdam bjuder in till femstjärniga tävlingar.

Starkt svenskt lag i Rotterdam
Patrik Kittel och Deja ingår i det svenska laget som rider Nations Cup under midsommarhelgen i Rotterdam.

Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel, Juliette Ramel och Rose Mathisen är kvartetten som ska försöka ta en ny topplacering i Nations Cup-dressyren. Svårast motstånd lär hemmanationen Nederländerna stå för då de matchar Adelinde Cornelissen, Danielle Heijkoop, Hans Peter Minderhoud och Diedrik van Silfhout. Övriga lag är Storbritannien, Tyskland, Belgien, USA och Frankrike.

– Det ska bli väldigt spännande, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

En ryttare som kommer att ha ögonen lite extra på sig är Juliette Ramel och Buriel K.H (f-06 e. Osmium-Krack C, äg. La Pomme HB). Ekipaget har gjort fina resultat i bland annat Odense och Roosendal. Juliette är stationerad i Nederländerna där hon tränas av Nicole Werner, som bland andra har Edward Gal och Hans Peter Minderhoud som elever.

Juliette är, liksom Rose Mathisen, med på den nomineringslista som Bo Jenå tagit ut inför OS i Rio. Tillsammans med ett par andra ekipage är de aktuella för de två platser som ännu inte är tillsatta i det svenska dressyrlaget.
Rose Mathisen kommer till start med hingsten Zuidenwind (f-04 e. 00 Seven-Jazz, äg. Gränsbo Stuteri och VDL Stud).

Tinne Vilhelmson Silfvén tar med sig Don Auriello (f-02 e. Don Davidoff-White Star, äg. Lövsta Stuteri) till Rotterdam. Det blir ekipagets första start sedan den fina silvermedaljen i Världscupfinalen i Göteborg.

Patrik Kittel rider sin tilltänkta OS-häst Deja (SWB, f-04, e. Silvano-Don Schufro, uppf/äg Marie Harward). Ekipaget har vunnit fyra av sina fem starter i år.

Det är också trestjärniga tävlingar i Rotterdam. Här har Sverige tre ekipage med; Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ, Therese Nilshagen/ Dante Weltino och Tinne Vilhelmson Silfvén/Benetton Dream.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden