Dressyr
25 juni 2016 22:27

Sverige trea – Tinne etta

Det var hårt och jämnt när Rotterdams CDIO5 Nations Cup avgjordes inför fullsatta läktare. Holland tog lagsegern - Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello tog hem kürsegern individuellt. Juliette Ramel med Buriel K.H blev trea i Specialen. Lagledare Bo Jenås kommentar: Fy f...en vad vi är bra!

Sverige trea – Tinne etta
Tinne Vilhelmson Silfven och Don Auriello i Falsterbo Kim C Lundin kim@witnet.se

Nations Cup avgörs genom gemensam Grand Prix klass sedan delar ryttarna upp sig mellan Specialen och kür. Idag red två ekipage först Specialen och sedan resten i küren. Reglerna är sådana att båda resultaten från Specialen räknas medan ett av resultaten i küren kan strykas. Taktiskt sett så hade både USA och Holland placerat starka ekipage i Specialen, spetsat med sitt bästa respektive sin fjärderyttare. 

Totalt sett avgick Holland med segern trots att Hans-Peter Minderhoud med Glock’s Johnson TN N.O.P red fel väg i sita travökningen, det är dyrt. Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival tog ännu ett kliv mot Rio genom att sätta ännu en ritt på över 76 procent i Specialen. Diederik van Silfhout med Arlando N.O.P gjorde en verkligt fin kür men hårfint efter både Steffen Peters och Tinne, trea individuellt.

USA startade i Rotterdam med sitt absolut bästa gäng och de är att räkna med. Laura Graves med Verdades tog hem Specialen på 77,314 procent i fantastiskt fin stil. Med Legolas har Steffen Peters en otroigt häftig kür med Vanilla Ice-tema, han tog andraplatsen individuellt på 79,65 procent. 

Sverige startade med Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 i Specialen. Hingsten var het i dagens ritt, lade sig på och mycket av den utstrålning ekipaget har i vanliga fall gick förlorad. Juliette Ramel med Buriel K.H går från klarhet till klarhet och hanterar hetluften i lagsammanhang hur kyligt som helst, 73,431 procent och individuellt trea.  När det blev kürklass så visade Sverige klassen men visst är det sorgligt att behöva räkna bort ett resultat på 78,675 procent? Så bra var nämligen Patrik Kittel och hans dansande Deja idag, swing it magistern till Stevie Wonder medley som passar så bra. Den kunniga publiken i Rotterdam hängde på och klappade med i den sista medellinjen, det var förmodligen magiskt på plats. Mer magi blev det när Tinne Vilhelmson Silfvén debuterade sin nya kürmusik, signerad Cees Slings, tillsammans med Don Auriello. Till toner från 60- och 70-talet med vinkar om filmen Love Actually var det ett makalöst medley som passade perfekt till Anton. att sen Tinne gjorde flera piruetter på en hand och många många fler svårigheter hjälper till med att ge procent som 79,75 – seger individuellt.

Bo Jenå var så glad att han knappt kunde tala efter prisutdelnignarna.
– Fy F….n vad vi är bra, ryttarna har gjort så otroligt fina insatser här nere och Sverige har fått så mycket beröm för fin ridning, fina hästar och vilket bra lag vi har, helt underbart. Jag känner samma positivetet som när Tinne vann här 2010 inför London, det är nåt magiskt med Rotterdam, sa en mer än nöjd förbundkapten.

Tinne Vilhelmson Silfvén är självklart glad och nöjd men lite chockad.
– Jag har inte hunnit smälta det än, jag fick slutversione av musiken från Cees Slings igår kväll så det har varit lite osäkert till vilken jag skulle rida. Men jag tänkte att nu satsar jag och det höll, härligt, jag är så glad för Anton i küren. vi var inte helt rätt på det i Grand Prix klassen men idag kändes det bra, bättre än bra, sa Tinne Vilhelmson Silfvén, Sveriges lagankare.

Lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden