Dressyr
4 juni 2016 13:53

Inte tillåtet med elastisk funktion

Det har surrats på sociala medier om huruvida det är tillåtet att tävla dressyr med så kallade vaggor på träns och kandar? Svenska Ridsportförbundets klara besked är nu att det inte är tillåtet.

”Tyglar med elastisk funktion är inte tillåtna enligt Svenska Ridsportförbundets TR, Tävlingsreglemente, och heller inte enligt FEI:s internationella regler. Bett ska ha en direkt kontakt med sidostycken och tyglar utan någon fjädrande funktion.” Det skriver Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats. 

Det är en funktion på ett av märket PS of Swedens träns som har hamnat i blåsväder. Många ryttare har tävlat dressyr med den så kallade vaggan som finns på tränsen och har nu reagerat på att är förbjudet och tycker att detta har kommunicerats dåligt. Men enligt Svenska Ridsportförbundet har det aldrig varit tillåtet. 

Det handlar bara om dressyr och för den som har ett aktuellt träns går det enkelt att klippa bort den så kallade vaggan. Efter det är det fullt tillåtet att tävla med dessa träns. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden