Dressyr
28 juni 2016 15:50

Uthopia stannar hos Hester

Efter veckor av spekulationer kring guldhästen Uthopias okända köpare sprids nu ett glädjebesked. Han får stanna hos Carl Hester tack vare en god vän och sponsor som har köpt hingsten från auktionen vinnare.

Uthopia stannar hos Hester
Carl Hester får behålla sin tävlingspartner hemma på gården.

På tisdagseftermiddagen kom den glada nyheten från Carl Hester själv: Hans lagguld-häst från OS 2012 blir kvar hemma på gården.
– Jag kan nu bekräfta att Uthopia är säkrad och kommer att stanna hemma där han är mycket älskad.  (…) Ett väldigt lyckligt slut på en extremt stressig tid och det kommer att göra min födelsedag imorgon extra speciell, skriver den lyckliga ryttaren på sin Facebook.

Det har i flera veckor spekulerats i var Uthoipa egentligen skulle hamna efter den auktion som ägde rum i våras. Att betalningen på runt 1,8 miljoner kronor var genomförd bekräftades senast häromdagen, men köparna förblev okända. Enligt Eurodressage var auktionens vinnare en irländare och det är från denna som Carl Hesters vän och sponsor nu har köpt hingsten, som alltså får stanna hemma på gården.
– De involverade önskar förbli anonyma och jag hoppas att alla respekterar det, skriver Carl Hester vidare och tackar samtididgt såväl köparen som alla som har stöttat honom under den turbulenta tiden.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden