Dressyr
5 juni 2016 18:30

Veni vidi vici – Hagman

Michelle Hagman inledde och avslutade söndagens Grand Prix Special på Strömsholm. Det betydde ledning från start till mål för den tysklandsbaserade ryttaren. Segern tog hon med Happiness på finfina 73,412 procent.

Veni vidi vici – Hagman
Ärevarv i härlig stil, se sån galopp Happiness har. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Klassen ingår i SM men ryttarna deltar frivilligt och resultaten räknas inte in i slutresultatet för SM-medaljerna. Tretton ekipage gjorde upp framför domarpanelen  Johan Ekenberg, Magnus Ringmark,  Annette Fransén Iacobaeus, Adrian Hamoen och Mats Eriksson. Både Michelle Hagman och Charlotte Haid Bondergaard startade med två hästar. 

Michelle inledde fint med Royal Boy H  som första startande i klassen. Det var en riktigt fin runda men en malör i sista piaffen gjorde att procenten stannade på 68,020 procent trots allt. Det räckte till att hålla konkurrenterna stången länge. 

Ridsports komet Ida Kristoffersen på Rolex TP gjorde en bra runda och gick in på en temporär andra plats på 65,510 procent. Charlotte Esping på Ciwi tog sig förbi med Ciwi genom 66,569 procent.

Charlotte Haid-Bondergaard på Triviant startade tredje från slutet och gjorde ett riktigt bra travprogram även om första piaffen och övergångarna krånglade lite.  När det blev dags för byten i vartannat passade Triviant på att  stöka och serierna föll i stycken, valacken hade ett ben utanför staketet men Charlotte höll ihop det och fortsatte.
– Idag blev jag faktiskt arg på honom, vi började så bra, sa hon. 

Michelle Hagman var sista startande med Happiness, ett underbart elegant sto av en mycket modern sporthästmodell, högställd, långa ben och fantastisk bakbensaktivitet.
– Jag är nervös, var det sista hon sa innan hon red in.
Sedan gick det som en dans och Happiness visade med lätthet alla rörelser i det mäktiga Specialen programmet. En liten hicka hände ibland de sju bytena mellan priuetterna, annars var det fläckfritt genomförande. Seger på 73,412 procent.

Happiness ägare från Tyskland var med på Strömsholm och var otroligt glad och stolt.
– Jag satte henne i träning hos Michelle i augusti förra året och det har gått så bra, Michelle rider henne fantastiskt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden