Dressyr
24 juli 2016 18:09

Färdigridet på ungdoms-EM

Lovisa Jendland och Grevens Rex slutade på 17:e plats på junior-EM i dressyr i spanska Oliva på söndagen. Elin Hassellund och Simson SD slutade på 18:e plats i EM för unga ryttare.

Elin Hassellund var enda svensken i EM-finalen för young rider.

– Det var jättekul att få gå in och rida finalen, säger Lovisa Jendland som gör sitt sista juniorår till Svenska Ridsportförbundet.

Hon slutade på 69,8 procent i finalen som reds i kür.

Elin Hassellund och Simson SD slutade på 18:e plats i EM för young rider med 67,35 procent.

Samtliga medaljer gick till Holland och Tyskland. Tysklands Hannah Erbe och Carlos tog hand om juniorguldet med 81,625 procent. Hollands Jeanine Nieuwenhuis och TC Athene vann mästerskapet för young rider på 81,0 procent.