Dressyr
20 juli 2016 14:55
Ridsportplus

Gravid Jeanna på väg till unghäst-VM

Dressyrryttaren Jeanna Högberg har just nu mycket att se fram emot. Nästa vecka börjar unghäst-VM dit hon är uttagen med Fiorucci Ht och i slutet av november ska hon bli mamma för första gången.

Gravid Jeanna på väg till unghäst-VM
Babybulan kunde anas redan under Falsterbo Horse Show. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Trots att hon nu är inne i femte månaden av graviditeten har Jeanna Högberg, med i landslagets utmanartrupp, inga svårigheter att fortsätta rida.

    – Nu mår jag bra, i början mådde jag illa, och tänker att jag fortsätter att rida så länge som det känns bra.

    Samma sak gäller efter förlossningen som är beräknad till slutet av november. Jeanna hoppas och tror att hon nog inte kommer vara borta särskilt länge ur sadeln ”om jag känner mig själv rätt” men det beror förstås på om allt känns bra.

    Vad det är för kön på bebisen vet Jeanna men väljer att hålla det inom familjen ett tag till.

    Darcia
    Den häst som hon planerar att rida längst, och vara tillbaka i sadeln på först, är förstås Darcia VH (SWB sto f -04 e Danone-Don Schufro, uppf Birgitta och Torsten Hansson äg Jeanna Högberg Dressage) som är på väg tillbaka efter att hon fick fång i augusti förra året.

    – Hon känns bra och jag håller på att sätta igång henne. Ingen annan kommer troligen att rida henne under mitt uppehåll utan hon kommer vattentränas i stället, berättar Jeanna.

    Dalwhinnie
    En annan som också är på väg tillbaka är Dalwhinnie 1180 (SWB, hingst, f -04 e De Niro-Rohdiamant, uppf Birgitta och Torsten Hansson, äg Västra Hoby Stuteri AB) som efter sin nackskada i höstas har tillfrisknat och stått på Blädde Gård under betäckningssäsongen.

    – Vi håller på med planeringen för hur vi ska lägga upp hans träning. Jag ska stanna till hos honom på väg till unghäst-VM och så får vi bestämma hur det blir sedan. Kanske att han kommer hit en sväng i höst, vi får se, säger Jeanna.

    En del av de övriga hästarna som Jeanna rider och utbildar kommer att åka hem till sina ägare under hennes riduppehåll, andra kommer att hållas igång av hennes grekiska hästskötare och en annan tjej som börjar i augusti.

    Fiorucci
    Men först väntar ett unghäst-VM dit Jeanna åker tillsammans med Fiorucci Ht (SWB valack e Florencio I – Rubinrot, uppf/äg Absolut Dental AB).

    – Än så länge känns det, som sagt, bra att rida och jag hoppas att det kommer göra det under unghäst-VM nästa vecka också.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden