Dressyr
23 juli 2016 17:43

Två svenskar till EM-final

Elin Hassellund och Lovisa Jendland är klara för kürfinalerna på EM för juniorer och unga ryttare i Spanien. Finalerna rids i morgon, söndag, i spanska Oliva.

Två svenskar till EM-final
Elin Hassellund är klar för final i EM för unga ryttare.

Elin Hassellund och Simson SD var bästa svenska ekipaget i mästerskapet för young rider med en tionde plats på 71,289 procent när andra kvalet reds på lördagen. Det ger henne en lite oväntat en plats till söndagens kürfinal där de 18 bästa rider.

I juniorklassen var Lovisa Jendland och Grevens Rex bästa svenska ekipage med 19:e plats på 69,105 procent. Även i juniorklassen går de 18 bästa till kürfinalen i morgon, söndag. Men då endast tre ryttare per land får starta i küren gick en finalplats till svenskan. 

Under lördagen delades de första individuella medaljerna ut i Oliva. Det var ryttare från Tyskland och Holland som tog hand om medaljerna i både young rider- och juniorklassen.

Topiberian, webb-tv

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden