Dressyr
25 augusti 2016 05:00

Hård jakt på finalbiljetter

Med två deltävlingar kvar hårdnar kampen om dressyrbiljetterna till Sweden International Horse Show i Friends. Rekordmånga kommer till start vid den näst sista kvaltävlingen till Lövsta Future Challenge i Linköping i helgen.

Hård jakt på finalbiljetter
Gunilla Byström och Vectra leder Lövsta Future Challenge för unga hästar och har möjlighet att få rida final i Friends även i år.

15 unga ryttare (16-25 år) och 14 unga hästar (max 11 år) har anmält sig till kvaltävlingen som arrangeras av Kimstads Ryttarförening på Staby gård utanför Linköping.

De fyra bästa totalt efter samtliga fem deltävlingar får biljetter till finalen på tävlingarna i Friends första advent.

Inför kvalet i Kimstad är två ekipage i delad ledning i U25-klassen. Alva Lander/Herbie Hancock Graftebjerg (val, f-02 e. Blue Hors Hertug-Michellino, äg. Lotta Lander) och Mathilde Hannell/Deela Mae (sto, f-99 e. De Niro-Landino, äg. Hannell Dressage Stable AB) har båda ett kraftigt försprång till övriga deltagare och kan nog känna sig ganska säkra redan nu på en finalbiljett.

I klassen för unga hästar är det lite jämnare. I ledning just nu Gunilla Byström och Vectra (SWB, sto, f-05 e. Silvano-Amiral, uppf. Caroline Ljungcrantz och Håkan Kindblom, äg. Gunilla Byström). Sofia Möller är tvåa med Royalist (val, f-06 e. Royal Hit-Sandro Hit, äg. Peter Falk). Båda kommer till start i helgen.

– Vectra mår bra och det känns väldigt bra. Just nu är vi på väg till Lussan för lite extra trimning inför kvalet. Det ska bli jättekul att tävla igen, berättar Gunilla Byström i ett pressmeddelande.

Här hittar du startlistor till helgens tävlingar
Här hittar du ställningen i Lövsta Future Challenge

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden