Dressyr
26 september 2016 05:00

SM-vinnaren på pallplats tre gånger om

Svenska juniormästaren Evelina Söderström och hennes ”Weine” hade en prima helg i Tyskland. De tog tre topplaceringar på tre försök och avslutade med personbästa i küren.

SM-vinnaren på pallplats tre gånger om
Evelina Söderström och Weihenstephaner, här på SM, var framgångsrika i Tyskland. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Evelina Söderström, 16, och Weihenstephaner (SWB Valack f – 98  e Warsteiner–Dwight, uppf Tomas Blomgren, äg Trions Dressyr AB)  är ofta framgångsrika på svensk mark och vann som bekant bland annat junior-SM i somras. Nu stod de sig väl även i internationell konkurrens när de tävlade juniorklasser på det tyska fyrstjärniga meetinget i Darmstadt-Kranichstein.

Redan innan helgen rapporterade Ridsport om en andraplats i lagtävlansprogrammet och det följdes upp av ännu en andraplats och en tredjeplats.
– Vi hade ju vår tränare Mads med oss, så vi hade bra hjälp och Weine har känts väldigt fin, säger Evelina om tävlingen i Tyskland där även tränare Hendeliowitz som tidigare rapporterat blev fint placerad.

I den avslutande küren blev det bronsplats på personbästa 73,85 procent för den unga mästaren och hennes två år äldre partner.
– Jag visste ju att det skulle vara hårt motstånd här med många tyskar och holländare så jag hade inte så väldigt höga förhoppningar innan. Det blev en bra överraskning, säger Evelina om rosettskörden hon hämtade hem i den internationella konkurrensen.

För ekipaget återstår bara Elmia-tävlingen innan det är dags att sätta punkt för 2016 och sedan börja ladda för ännu ett år i juniortoppen.


Rosettprydda efter en av tre lyckade dagar i Tyskland.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden