Dressyr
24 september 2016 13:16

Unghäst-VM:s segrare till dansk toppryttare

Knappt hade nyheten om att 5-åriga stoet Victoria's Secret fått ny ägare kallnat innan det var dags igen. Ny ägare och ryttare på unghäst-VM:s 5-årsstjärna är danska OS-ryttaren Anna Kasprzak.

Unghäst-VM:s segrare till dansk toppryttare
Victoria´s Secret med Beatrice Buchwald i Ermelo.

Under unghäst-VM i Ermelo frälste Victoria’s Secret både avel- och gångartsentusiaster när hon visades upp av Isabell Werths beridare Beatrice Buchwald. Stoet med den intressanta stammen Vitalis-Fidermark stod som klar segrare efter både kval och final. 

Helgstrand Dressage köpte loss stoet och redan någon dag efter ankomst till Danmark red beridaren Bettina Jæger kval till det öppna danska championatet på stoet. Victoria’s Secret gick enkelt vidare till mellanrundan.

I veckan som gick var Anna Kasprzak på träning hos Andreas Helgstrand på Møgelmose Gård där Helgstrand Dressage håller till i närheten av Ålborg. Då blev det provridning och Anna skriver själv på sin egen website att tycke uppstod.

– Hon har ett fantastiskt temperament och jag känner att hon har allt för att gå helt till toppen, skriver Anna. 
Det kändes så bra att Anna själv rider Victoria’s Secret i den så kallade Mellanrundan i Billund, ett andra kval till det danska öppna championatet. Efter det flyttar stoet med hem till Kasprzaks fantastiska anläggning i Haderslev, på södra Jylland, där stjärnorna Donnperignon alias ”PePe” och Hønnerups Driver med flera stjärnhästar huserar.

Annas egen film från provridningen av Victoria’s Secret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden