Dressyr
9 januari 2017 10:37

Ny ryttare på Jouleen af Högberget

Lina Dolks NM-vinnare Jouleen af Högberget är såld. Ny ryttare är Filippa Andersson som också tränar för Kristian von Krusenstierna.

Ny ryttare på Jouleen af Högberget
Lina Dolk och Jouleen af Högberget går skilda vägar efter tre år tillsammans. Kim C Lundin kim@witnet.se

– Vi har utvecklats så mycket ihop och nu får ”Jullan” lära upp en ny tjej och visa vad hon går för. Det känns väldigt bra, säger Lina Dolk och berättar att försäljningen är ett led i hennes satsning att höja hästkvalitén ytterligare mot U25 och Grand Prix.

Tillsammans med Jouleen af Högberget (SWB, sto f 2004, e Biggles–Marino, uppf Maria Thoslund) debuterade hon MSVC:2 för ganska precis tre år och har sedan dess klättrat stadigt uppåt till internationella segrar med ett NM-guld för juniorer som höjdpunkt. I helgen flyttar Jouleen till sin nya ryttare Filippa Andersson.
– Filippa tränar också för Kristian, så de kommer att fortsätta på samma spår och det känns även bra att det inte blir flytt alltför långt bort, säger Lina som förstås kommer att följa ekipaget.

Young ridern Lina, som är nominerad till Å…rets komet på Ridsportgalan, har bland annat Biggles 1015 (SWB, f 1998, e Briar-Krevad, uppf Ingrid Lundberg Persson) i stallet. De tog medaljer på U25-NM i somras och nu siktar Lina på EM för U25. I årets planer finns Falsterbo med stallets 7-åring och därtill är en 5-åring från Tyskland eventuellt på väg om allt klaffar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden