Dressyr
9 januari 2017 09:22

Snudd på fullträff för O’Connor i debuten med Legolas

Nyligen blev det känt att 27-åriga Dawn White O’Connor tar över Steffen Peters Legolas som tog lagbrons vid OS och är rankad nia i världen. Debuten gav en andraplats i världscupklasserna efter just Steffen Peters med Rosamunde.

Snudd på fullträff för O’Connor i debuten med Legolas
Legolas som numera har en ny ryttare var med i USA:s bronslag i Rio med Steffen Peters.

Legolas (WESTF, f 2002, e  Laomedon–Florestan II) har tillsammans med Steffen Peters tagit lagbrons i OS för USA, varit amerikansk mästare 2012–2014 och gått såväl världscupfinal som VM.

Dawn White O’Connor, 27, som har arbetat för Steffen Peters och är baserad på hans anläggning i Kalifornien har tagit över efter en överenskommelse mellan ryttarna och ägaren Akiko Yamazaki.
– Jag litar på henne till 100 procent med alla mina hästar, säger Peters till Dressage-new.com om Dawn White O’Connor som red 18 hästar per dag hos honom när han var i Rio.
– Jag ger henne riktigt bra betyg för hur hon har gjort läxan. Jag vet hur knepig Legolas kan vara på tävlingar, säger Peters vidare.

I helgen debuterade ekipaget på världscuptävlingen i Las Vegas. Två andraplatser med 75,275 procent i küren och nytt personbästa för  Dawn White O’Connor  blev resultatet.
”Pretty darned good” sa Steffen Peters om ekipagets resultat till Dressage-news. Själv vann han både Grand Prix och Grand Prix kür med 10-åriga Rosamunde (sto, e Rock Forever I-Fidermark I) med 78,425 procent i küren.

Stallkamraterna som blev tvåa och etta:

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden