Dressyr
10 januari 2017 10:50

Tinne laddad i Florida – ”Anton” njuter i solen

I morgon drar The Adequan Global Dressage Festival igång i Florida med sju veckors dressyrtävlingar. Som vanligt är Tinne Vilhelmson Silfvén på plats och med sig har hon såväl en tävlande duo som OS-hästen ”Anton” som får njuta i värmen och ladda inför EM.

Tinne laddad i Florida – ”Anton” njuter i solen
Tinne Vilhelmson Silfvén laddar inför tävlingarna i sköna Florida.

Teamet från Lövsta anlände till Wellington, Florida, redan före jul och har haft gott om tid på sig att acklimatisera sig innan tävlingarna drar igång.
– Vi har det verkligen jättebra här och hästarna mår toppen. Jag känner tydligt hur stor skillnaden är när de kommer hit till värmen – de är så mjuka och fina, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Hon är tradtionsenligt på plats för tävlingsfestivalen som startar i morgon. Fram till slutet av mars är det sju dressyrtävlingar onsdag till söndag med en total prispott på närmare sju miljoner kronor. Höjdpunkten är den femstjärniga dressyren i februari med 200 000 dollar i prispengar. För Tinne blir det tävlingspremiär den 25 januari.
– Nu börjar jag bli laddad och sugen på att komma igång, och jag har faktiskt precis anmält oss. Först tävlingen blir 25–29 januari. Som planen är nu blir det därefter tävling varannan helg med totalt tre bestämda tävlingar och sedan får jag se hur jag gör, lite beroende på hur det går, säger Tinne.


Teamet i Wellington runt vinnarhästen Don Auriello förra året. Foto: Lövsta Stuteri

Grand Prix-hästarna Benetton Dream och Paridon Magi är i Wellington för att tävla, men de har sällskap av ytterligare ett par stallkamrater som är med utan att tävla. En av dem är OS-finalisten Don Auriello. Tillsammans med Tinne har han en prima meritlista från Florida med inte mindre än fyra segrar av fyra möjliga förra vintern. 2014 gick det precis lika bra, men den här vintern varvar ”Anton” istället semester med bara träning.
– Ja, nu är han så stor och duktig att han inte behöver gå dubbla säsonger, säger Tinne och skrattar.
– Han har nått så långt nu och får välförtjänt vara med för att bara träna här i värmen medan EM i sommar är stora målet med honom. Han är igång, tränas för Lussan som kommer hit och trivs precis som de andra hästarna riktigt bra här där de får gå i gräshage och njuta av värmen.  Det här är som ett andra hem för dem numera.

Lövsta-teamet bor på gården ”Lövsta South” varje år med boendet intill stallet. Ett par groomar och Lövstas ägare Antonia Ax:son Johnsson är med, likaså Tinnes man och son som jobbar respektive går i skolan i Florida under vistelsen.

Gänget firade jul och nyår i Florida och än återstår många härliga veckor för dem. Utöver tävlingar varannan helg njuter Tinne av chansen att få träna i lugn och ro, långt från vardagslivet på svensk hemmaplan.
– Här får jag verkligen träningsro och kan pyssla och fixa med varje häst så mycket jag vill. Jag hinner rida alla hästarna, behöver inte fokusera på något annat och känner att jag verkligen kan prioritera träning och tävling.
– Vi har det fantastiskt allihopa och jag är fortfarande lika glad över möjligheten att få göra det här med mina hästar varje vinter, säger Tinne.

Foton från Lövsta Stuteri (Instagram)


En tur längs vägen kantad av palmer.


Träning vid ett tidigare tillfälle  i kvällssolen för Louise ”Lussan” Nathorst.


Anton håller koll på läget utanför stallet.


Benetton Dream fick stå i längre karantän eftersom han är hingst, men nu är han hemma på Lövsta South och har solsken i blick…

…och även Paridon Magi ser ut att njuta för fulla muggar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden