Dressyr
2 januari 2017 19:55

Wladimir O.A såld till annan ryttare hos Helgstrand

Svensksålda Wladimir O.A såg ut att ha hamnat mitt i en korruptionsskandal och många undrade hur det skulle gå för Wladimir. Nu har historien fått en snabb vänding – Simone Pearce som jobbar hos Andreas Helgstrand har köpt hästen och verkar redan tycka mycket om honom.

Wladimir O.A såld till annan ryttare hos Helgstrand
Pernilla André Hokfelts Wladimir har fått en ny ryttare,

Tidigare i dag briserade nyheten att Wladimir O.A:s ryttare Yoora Chung hade gripits i Danmark och ska begäras utelämnad till Sydkorea (läs mer här). I höstas köpte hon enligt de tidigare uppgifterna Pernilla André Hokfelts GP-häst (KWPN f -03 e Flemmingh-Florestan I, uppf O. Anema) i en affär som gick via ”mellanköparen” Andreas Helgstrand.

Ibland tar historier dock oväntat snabbt nya vändingar och så verkar nu vara fallet med ännu en nyhet som överraskade många. Det är nämligen redan klart att  25-åriga Simone Pearce från Australien har tagit över hästen. Hon har ridit U-VM, internationell Grand Prix för U25 och arbetar hos just Andreas Helgstrand.
– Jag bara älskar honom, berättar en lycklig nybliven ägare för Ridsport om sin häst och fortsätter:
– Min mamma och jag köpte honom förra veckan, men jag har redan ridit honom i ett par månader.

Enligt henne stod Wladimir hos Helgstrands för försäljning när det klickade. Nu är planen nationellt i januari och att starta någon mindre internationell i februari.
– Jag ser verkligen fram emot säsongen med honom. Han är verkligen en fantastisk häst, både att rida och till sättet, berättar Simone.

Vad som händer med dressyrryttaren Yoora Chung och den korruptionshärva där hennes mor står i centrum återstår att se. Likaså är det i dagsläget inte bekräftat om Wladimir någonsin faktiskt reds av Yoora Chung, men klart är Wladimir verkar vara i trygga händer hos Helgstrand Dressage och Simone Pearce.

Pernilla André Hokfelt, som tidigare inte visste vad som skulle hända med Wladimir, vill veta mer om det hela innan hon uttalar sig men konstaterar att det låter lovande.

Simone med en annan häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden