Dressyr
25 mars 2017 21:03

Ännu en toppryttare missar världscupfinalen

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl tar flyget hem från Omaha i stället för att ta emot Unee BB på flygplatsen. Hingsten har fått kolik och stryks från världscupfinalen.

Ännu en toppryttare missar världscupfinalen
Jessica von Bredow-Wernd och Unee BB kom trea i världscupfinalen förra året - men i år blir det ingen start då hästen har fått kolik. Roland Thunholm

Nyligen blev det klart att titelförsvararen Hans Peter Minderhoud inte kommer till start i Omaha, USA, så Glock´s Flirt är halt. 

Nu rapporterar St Georg att Tysklands Jessica von Bredow-Werndl inte heller startar finalen som planerat. Hon är redan på plats i Omaha – tanken var att hon skulle ta emot Unee BB när han kom fram. Men hingsten kommer inte att flygas över Atlanten då han fick en lindrig kolik på flygplatsen i Amsterdam före planerad avfärd. 

Jessica von Bredow-Werndl har även kvalat Zaire till världscupfinalen, men det är i stort sett praktiskt omöjligt att få dit honom med så här kort varsel. Tävlingen skulle ha varit tyskans sista större framträdande innan hon får barn. 

Jessica von Bredow-Wernd och Unee BB har kommit trea i två världscupfinaler, bland annat i Göteborg förra året. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden