Dressyr
13 mars 2017 12:51

Mette Rosencrantz toppade Grand Prix Special i USA

Mette Rosencrantz, tidigare svensk landslagsryttare och dressyrlärare på Strömsholm, fortsätter att hålla igång i USA. I går vann hon Grand Prix Special vid världscupmeetinget i Kalifornien.

Mette Rosencrantz toppade Grand Prix Special i USA
Mette Rosencrantz och Marron tävlade i Wellington förra året där den här bilden togs.

Mette Rosencrantz har inte tävlat internationellt sedan i april förra året, men nu var hon och Marron (DWB, val, f 2000, e Michellino-Woernitz) i farten på världscuptävling i Burbank, Kalifornien. I Grand Prix blev de trea av elva ekipage på 67,72 procent.

Medan några ekipage tävla vidare i världscupküren fortsatte fem av dem, samtliga under amerikansk flagg, i Grand Prix Special. Där blev det seger på 67,941 procent för Mette och Marron.

Mette Rosencrantz, 64, har tidigare representerat Sverige internationellt och var huvudlärare i dressyr på Strömsholm. USA-äventyret med att hon höll kurser på andra sidan Atlanten. Vid det här laget har Mette bott i USA i långt över 20 år och driver som många redan vet en egen anläggning i Kalifornien.
Läs mer om Mette i en tidigare PLUS-intervju.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden