Dressyr
3 mars 2017 18:58

Patrik och Deja GP-femmor

Det blir ingen repris av fjolårets succé för Patrik Kittel och Deja i Doha. Tävlingen börjar med en femteplats i Grand Prix för ekipaget.

Patrik och Deja GP-femmor
Patrik Kittel och Deja tog en GP-placering i Doha (arkivbild).

Patrik Kittel har lyckats riktigt bra i Doha tidigare år. Förra året slog han och Deja (SWB, sto f -04 e Silvano-Don Schufro, uppf Marie Harward) till med personbästa och segrade i både Grand Prix-klassen och den avslutande küren.

Vid årets femstjärniga tävlingar börjar det inte riktigt lika dundrande, men likväl tog ekipaget en placering. Det blev en femteplats för Patrik och Deja i dagens Grand Prix. Med totalt 71,980 procent kunde han inte rå på de fyra toppekipagen, där Isabell Werth och Don Johnson vann klassen med 77,600 procent före Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy med 76,820 procent.

Ytterligare en svensk ryttare startade i klassen. Charlotte Haid Bondergaard och Roberto des Frettes red ihop 67,940 procent och slutade på delad plats 15.

Resultat

Foto: Mikael Persson, mip.nu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden