Dressyr
26 mars 2017 17:19

Sofie Lexners ”Disney” tillbaka

För ett år sedan snubblade Sofie Lexners Tobajo Pik Disney på framridningen på Ņstorps nationella tävlingar. Nu är han tillbaka med beskd efter skadan han fick då, och vann lördagens Grand Prix – just i Ņstorp.

Sofie Lexners ”Disney” tillbaka
Sofie Lexner berömmer "Disney" efter segern i Grand Prix. LottaPictures AB

Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney (NWB hingst f 2005 e Tobajo Picez-Walt Disney, uppf Tormod Bakke Johnsen, äg Christinelund Dressage) slutade på 70,733 procent i GP-klassen hos Åstorpsortens Ryttarförening på lördagen. Det räckte till seger och Sofie Lexner var strålande glad efteråt och berömmer hästen. 
– Han är mycket power och har lätt för det tekniska, säger hon. 

Lördagens start var den enda under det här meetinget och lite av en mjukstart efter en vårinfektion – men framför allt efter det ofrivilliga tävlingsuppehållet på ett år. Det var på Åstorps nationella dressyrtävlingar för ett år sedan som ”Disney” snubblade på framridningen och skadade sig. Då hade Sofie Lexner haft honom i ungefär ett halvår. 

Internationell debut
Den närmaste framtiden är väl planerad.
– Om två veckor väntar internationell debut i Joosland men innan dess ett par dagars träning hos Patrik Kittel, berättar Sofie Lexner. 

Det var egentligen meningen att ekipaget skulle ha varit med i söndagens Grand Prix Special. 
– Men han får gå i hagen och vila i stället som belöning, säger Sofie Lexner, som också rider några unghästar som är på väg upp och ägs av Christinelund Dressage.  

Har gått VM och EM
Sofie Lexner tävlar för Everlövs Ryttarsällskap och har tidigare bland annat haft fina framgångar med Charming Boy. Tobajo Pik Disney har tävlat både EM och VM med sin tidigare ryttare, norska Trude Hestengen.

Söndagens Grand Prix Special i Åstorp hade sju starter och vanns av Cecilia Bergåkra Berglund med Duchesse. 

Resultat, Åstorp

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden