Dressyr
27 mars 2017 09:33

Ungdomligt i Åstorp

Nyss tävlade de i ponnydressyr. Nu rider de som juniorer och unga ryttare på ridhästar. Helgens nationella meeting i Ņstorp lovar gott för framtiden. Svensk ridsport har det bra förspänt i såväl kvantitet som kvalitet inom dressyren på junior- och YR-nivå.

Ungdomligt i Åstorp
Fina placeringar i helgen för Felicia Brännström och Don Scudo.

Vårsolen, som värmde skönt på söndagen, lockade fram många glada miner i Åstorp. Glad, gladare, gladast?

Charlotte Haid Bundergaard platsade i den sistnämna kategorin fast inte som ryttare denna gång utan som tränare och mamma. Tidigare under dagen hade dottern Mary Sophie vunnit en dressyrklass vid tävlingar i Ängelholm på D-ponnyn Bomgaardens Dicaprio. I Åstorp njöt hon av Felicia Brännströms fina ritter på Don Scudo (Don Schufro-Espri), seger i lördagens juniorklass och andraplacerad på söndagen (Enda juniorekipaget som kom över 70 procent i båda sina starter).

12-åriga Don Scudo, Felicias nyförvärv, har Charlotte ägt, utbildat och tävlat sedan han var fem år. Dicaprio, dotterns nya ponny, är Felicias gamla ponny!
– Nu blommar båda. Och fler blommor hoppas vi på om några veckor. Då ska Felicia och jag tävla internationellt i Holland.

17-åriga Felicia Brännström har ridit EM såväl på ponny som med sin andra juniorhäst Pay Back.
– EM är mitt mål den här såsongen också. Vi får se vilken av hästarna som följer med.

Söndagens segrare i juniorernas mästerskapsprogram (motsvarande Msv B) tillhörde också det glada gänget. Cornelia T Pettersson och Final Cut  (Federweissr-Carismo) från Eskilstuna belönades med 71.5 procent, nära det personliga rekordet 71,8. Ekipaget som tog silver på NM förra året, hade tränaren Per Sandgard på plats i Åstorp. Final Cut har tidigare tävlats av Cornelias tränare och är den häst som Per och hans partner Pether Markne skänkte till sin elev. En satsning inför framtiden som redan börjat ge frukt.

På andra plats i lördagens juniorklass efter Felicia och Don Scudo kom Elin Mattsson/Cognac (Rosevelt – Koncerz xx), ännu ett löfte inför framtiden.

Bland de unga ryttarna visade Beatrice Ivarsson på familjens egen uppfödning 11-åriga Charles (Bocelli – Chapman) god form, etta före Sofie Andersson/Donna Samba (Sandros Bube – Bernstein och Jennifer Lindvall (Jazzmatazz – Alibi), tvåa och trea med samma poäng. Dessutom hade Sofie ytterligare en häst placerad i samma klass.  

Resultat Åstorp 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden