Dressyr
15 april 2017 09:30

En ung Patrik Kittel: ”Du ska rida OS!”

Alla har vi varit små och börjat någonstans. Patrik Kittels resa mot OS började med ständiga sistaplatser och många tårar.

En ung Patrik Kittel: ”Du ska rida OS!”
Med Anemon kom Patrik Kittel alltid sist, men han sa till sig själv att han en dag skulle rida OS.

Patrik Kittel har delat några bilder från ungdomen på sin Instagram, bilder som väcker många leenden när Patrik sitter barbacka på hästen med gammal Jofa-hjälm och vanliga kläder precis som vilken vardagsryttare som helst. Ridsport tog kontakt med Patrik för att höra historien bakom bilderna.

Fuxen på bilden heter Anemon, och bilden är tagen första gången Patrik satt upp på henne. Några förberedelser som att hänga på henne innan eller longera henne var det inte tal om på den tiden.
– Nej upp barbacka och så red jag henne hem till stallet, berättar Patrik, som inte trodde att något kunde gå fel, säger Patrik till Ridsport.

Anemon var Patriks första egna häst, blott 162 centimeter i mankjöjd så kanske lite liten till den 185 centimeter långa Patrik, men han hade valt henne utifrån hennes vackra färg. Anemnon var ingen enkel häst, men Patrik lyckades utbilda henne upp till Intermediére I och red även några mästerskap med henne som junior och young rider.
– Vi var alltid dö-sist, berättar Patrik.

Ett speciellt minne var SM i Jönköping där det regnade hela dagen. Patrik och Anemon startade alltid efter Pernilla André och Bombay.
– De fick typ miljoner poäng och var jätteflashiga, minns Patrik.
– När Pernilla red så sken solen, sedan när jag kom in med lilla Anemon stod regnet som spön i backen.

Efter den blöta ritten klappade Patrik om Anemon, gjorde henne färdig och gick in i hyrsläpet. Därefter släppte det lös och Patrik berättar hur han grät i sådär två timmar efter ritten.
– Snacka om att vara dramatisk som ung, säger Patrik.
Men där och då sade han också till sig själv: ”Du ska rida OS!”. Så sedan var det bara att ge sig ut, titta och lära och på den vägen är det.

Den bruna hästen på bilden är från Ungern. Hästen heter Otthon, vilket betyder ”Hemma” på ungerska.
– Jag red honom på somrarna när jag var grabb i Ungern, säger Patrik. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden