Dressyr
27 april 2017 10:43

Fler dressyrhästar kommer till unghäst-VM

Knappt 100 dagar kvar till första start på unghäst-VM i dressyr i holländska Ermelo bjuder arrangören på nyheter i programmet. Det blir fler klasser och fler startande högklassiga ekipage.

Fler dressyrhästar kommer till unghäst-VM
Publikfavorit och 5-årig världsmästare i fjol var Victoria´s Secret riden av Beatrice Buchwald. Ska de komma tillbaka i år för att göra upp om 6-årsguldet? Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Tidigare har 5- och 6-årsklassernas kval gått över en dag, nu ska fler ekipage få chansen och arrangören delar därför upp kvalen på två dagar.

Lördag den 5 augusti hålls 7-åringarnas prestigefyllda final och söndagen är vikt för spännande 5- och 6-årsfinaler.

Men i år vill arrangören gå ett steg längre och bjuda in även tidigare deltagare i unghäst-VM i en klass för 8-åringar och äldre. En chans för de ännu unga talangerna att visa upp sig för en fullsatt arena, om evenemanget blir lika populärt som i fjol. Och inget pekar på att det inte skulle bli det.

Dessutom kommer godkända hingstar att göra upp om Stallion of the Year-titeln, klassen avgörs i Prix S:t Georges.

Lördagens program avslutas med kvalitetsauktion av både dressyrstammade föl och äldre ridna dressyrhästar, ett arrangemang som kändisarna Joop van Uytert, Nico Witte, Joep Schellekens och Tom Coomans genomför ett par gånger per år i Holland.

Audition på Flyinge
World Breeding Dressage Championships for Young Horses hade i fjol besöksrekord och alla sittplatser var utsålda innan arrangemanget drog i gång.
Ett drygt 40-tal av besökarna då var Ridsport-läsare som följde med på Ridsports läsarresa, en resa som genomförs även i år.

I Sverige har det på Flyinge precis hållits en första audition för unghästar som vill ha en biljett till världsmästerskapet. Det blir några till innan det sista avgörandet fälls under Falsterbo Horse Show i juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden