Dressyr
7 april 2017 07:41

GP-seger i debuten för Malin och Bon-Ami

Fem svenskar startade den trestjärniga GP-dressyren i Holland och för en av dem bar det hela vägen upp till toppen i ett tufft och stort startfält. Malin Nilsson och Bon-Ami segrade på 73,36 procent i sin internationella debut.

GP-seger i debuten för Malin och Bon-Ami
Malin Nilsson och Bon-Ami mot segern i Holland.

Tävlingshelgen kickade igång på bästa sätt med svensk GP-seger. Den trestjärniga Grand Prix-klassen i holländska Nieuw en sint Joosland pågick från lunch till långt in på kvällen och till sist kunde en svensk segrare koras.

Bland de 40 till start var Malin Nilsson, som arbetar hos Patrik Kittel, och Bon-Ami (KWPN, val, f 2006, e Johnson TN NOP-Fidermark) bäst med 73,36 procent.

Det betydde seger i internationella debuten. ”Jag kan inte tro det. Jag är så glad som har möjlighet att tävla en så talangfull häst” skriver en lycklig segrare på Instagram.


Malin och Sofie fixade svenska framgångar. Foto: Privat

Det blev ännu en svensk placering i det stora startfältet genom Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney. Med 70,78 procent la de beslag på placering sju.

Resultat


Malin som vinnare i Falsterbos 5-årsdressyr 2015 med Foreign Affair. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden